HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

Közlemény

A 2020. április 16-án hozott 9-es számú katonai rendelet fontosabb előírásai:

  • Meghosszabbítják a Románia, illetve Nagy-Britannia, Észak-Írország, az Amerikai Egyesült Államok, Belgium, Hollandia, Törökország, Irán, Olaszország, Ausztria, Svájc, Franciaország és Németország közötti repülőjáratok felfüggesztésére vonatkozó intézkedést.
  • A déli, bolgár határon lehetővé válik az ingázás azoknak, akik a határ másik oldalán dolgoznak. Az ingázás a határsáv 30 kilométeres körzetében azon munkavállalók számára lehetséges, akiknél nem mutatkoznak a vírusfertőzés jelei. Ezen személyeknek nem kell intézményes karanténba vagy otthoni elszigetelésbe vonuljanak. A kijelölt határátkelőkön megengedett az átkelés mezőgazdasági gépekkel is.
  • A kötelező óvintézkedések szigorú betartása mellett az élelmiszerpiacok továbbra is nyitva kell tartsanak.
  • Amennyiben tünetmentesek, a hajók legénységére ugyanazon szabályok érvényesek, mint a kamionsofőrökre vagy a légi személyzetre.
  • Feloldják a gabonaexport tilalmát, mivel a gabonatermékek forgalmazóival folytatott egyeztetések során megbizonyosodtak arról, hogy elegendő mennyiségű gabonatartaléka van az országnak, így nem fenyegeti veszély az élelmiszer-biztonságot a következő betakarításig.

‼Karanténban
A belügyminiszter megerősítette, hogy az ortodox húsvétra vörös zónából hazatérők intézményes karanténba kerülnek, nem pedig otthoni elkülönítésbe, ahogy az egy korábbi egészségügyi miniszteri rendeletben szerepelt.

Visit Harghita

Harghita app logo RGB

Hargita hazavár

go6WNHwg

Proiect - Sipoca 35

SIPOCA 35 imagine banner

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere