HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

Tájékoztató

Változik az Anyakönyvi Iroda ügyfélfogadása!

A belügyminisztérium járványügyi szabályzata értelmében az anyakönyvi irodák is teljesen átállnak online ügyintézésre.

Ennek megfelelően a Fenyédi Polgármesteri Hivatalban hétfőtől (április 6.) a sürgősségi esetek lebonyolítása is online fog történni.

A születések és elhalálozások esetében a kórház, valamint a család-orvosi rendelők - amelyeknek új eljárásrendet kell követniük az elhalálozások tekintetében a szükségállapot ideje alatt - is segíteni fogják az ügyintézés gördülékenységét.

Az újszülöttek bejelentésével kapcsolatos ügyintézést teljes mértékben a kórház és a kórházi szociális asszisztensek végzik.

A rendelet szerint a halál okát megállapító dokumentumot e-mailen juttatja el a családorvos, vagy - kórházi elhalálozás esetén - a kórház az illetékes polgármesteri hivatal anyakönyvi irodájába.

Otthoni elhalálozás esetén a családorvos a halál okát megállapító dokumentum mellé csatolja az elhunyt személyazonossági igazolványának szkennelt változatát (ha nincs személyazonossági igazolvány, akkor a hivatalos szervek által kibocsátott igazolást a személy adataival), továbbá mellékeli a születési bizonyítvány, valamint a házassági levél szkennelt változatát a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre.

A levélnek tartalmaznia kell azt az e-mail címet, amelyre a temetéshez szükséges halotti igazolás elektronikus változatát lehet majd küldeni.

Fontos tudnivaló ugyanakkor, hogy az eredeti halotti bizonyítványt a szükségállapot lejártát követően igényelheti a hozzátartozó személy. Ugyanakkor a családorvosok kötelezettsége, hogy a szükségállapotot követő legtöbb 30 napon belül eljuttassa az eredeti dokumentumokat - akár postán, akár személyesen - az anyakönyvi irodába.

Visit Harghita

Harghita app logo RGB

Hargita hazavár

go6WNHwg

Proiect - Sipoca 35

SIPOCA 35 imagine banner

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere