HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

Közlemény

Újabb rendkívüli intézkedéseket jelentett be szombat délutáni sajtótájékoztatóján a belügyminiszter. A 7-es számú - 2020. április 4-én meghozott - katonai rendelet legfontosabb intézkedései a következőek:

  • Vesztegzár alá vonják a Ialomița megyei Țăndăreit, mert a város a járvány egyik romániai gócponjává vált.
  • Vasárnap 23 órától 14 napra felfüggesztik a repülőjáratokat Románia és a következő országok között: Ausztria, Belgium, Svájc, Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Észak-Írország, Törökország, Irán. Az áru- és postaszállítást végző, a humanitárius, illetve a sürgősségi egészségügyi ellátást biztosító repülőgépek nem esnek a rendelet hatálya alá.
  • Meghosszabbították a Románia és Olaszország, Spanyolország, Ausztria, Svájc, Írország, illetve Törökország közötti közúti személyszállítás tilalmát.
  • A hatóságok lehetővé teszik az idénymunkásokat szállító charter-járatok indulását, a célország illetékes hatóságainak jóváhagyásával; kivételt képeznek az egészségügyben és a szociális védelem terén dolgozni kívánó személyek, akik ebben az időszakban nem vállalhatnak munkát külföldön.
  • A 2,4 tonnánál nagyobb teherszállító járművek beléphetnek az országba, ha sofőrjük tünetmentes; a gépkocsivezetőknek saját felelősségre kell nyilatkozniuk arról, hogy két fuvar között hol fognak tartózkodni Romániában. Nem kell tehát házi elkülönítésbe vagy karanténba vonulniuk, amennyiben a munkáltató biztosítja számukra a megfelelő koronavírus elleni védőfelszerelést!
  • A Románián áthaladó teherszállító járművek vezetőinek nem kell semmilyen nyilatkozatot kitölteniük, ha szigorúan a kijelölt tranzitútvonalat követik és 48 órán belül elhagyják az országot; ha ezt az előírást megszegik, 14 napra karanténba kerülnek, amelynek a költségeit fizetniük kell; Az országba való belépéskor ezen járművek vezetőinek megkülönböztető matricát kell ragasztaniuk a jármű szélvédőjére.
  • A helyi önkormányzatok kérésre újabb szükségszállásokat biztosítanak az egészségügyi dolgozóknak.
  • A falopások számának megnövekedése miatt a hadsereget is bevonják az erdészeti bűncselekményeket kiszűrő ellenőrzésekbe.

Visit Harghita

Harghita app logo RGB

Hargita hazavár

go6WNHwg

Proiect - Sipoca 35

SIPOCA 35 imagine banner

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere